Počeli Tai Chi dani na Univerzitetu u Sarajevu

Prva prezentacija u okviru Tai Chi dana na Univerzitetu u Sarajevu održana je 29.11. u prostorijama Centra za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu, u Kampusu Univerziteta.

Prikazana je kraća video prezentacija koja je učesnicima predstavila Tai Chi kao jedinstven fenomen kineskog kulturnog naslijeđa. Nakon prezentacije uslijedile su i praktične vježbe koje karakteriziraju odmjereni kružni pokreti tijela koji, u pratnji tradicionalne kineske muzike, djeluju krajnje umirujuće i opuštajuće. Do 27.12.2017. godine studenti Univerziteta u Sarajevu i ostali zainteresovani građani i građanke, u ponuđenim terminima, imaju priliku u okviru dana Tai Chi-ja na Univerzitetu upoznati brojne prednosti drevne kineske vještine i rekreativne vježbe kojom se postiže balans duhovnog i tjelesnog. Tai Chi danas aktivno upražnjava više od 250 miliona ljudi širom svijeta, dok je u Kini postao sastavni dio nastavnih planova i programa osnovnih i srednjih škola.

Pridružite nam se na sljedećem terminu Tai Chi-ja u subotu, 02. decembra u 09:30 u prostorijama Centra za interdisciplinarne studije u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.

Flyer Idemo na Tai Chi