Tim

Prof. Dr. Nihad Fejzi─ç

Direktor Centra za interdisciplinarne studije
nihad.fejzic@cis.unsa.ba


Prof. Dr. Nihad Fejzi─ç je specijalista iz oblasti zdravlja ┼żivotinja i veterinarske epidemiologije sa posebnim iskustvom u zoonozama, nadzoru i kontroli bolesti ┼żivotinja, sanitarnim i fitosanitarnim mjerama i upravljanju veterinarskim slu┼żbama.

Prof. Dr. Fejzi─ç je studirao veterinu na Univerzitetu u Sarajevu (1986-1991) i doktorirao ekonomiju zdravlja ┼żivotinja na istom univerzitetu. Radio je kao pomo─çnik Ministra za poljoprivredu u Kantonalnoj vladi (1996), zamjenik direktora Dr┼żavnog ureda za veterinarstvo pri Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH (2003- 2007), direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH pod Vije─çem ministara BiH (2008-2011), te je obavljao i du┼żnost dekana Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (2012-2020). Prof. Dr. Fejzi─ç je bio i nacionalni koordinator i me─Ĺunarodni savjetnik za nekoliko projekata FAO-a, OIA-e, IAEA-e i EU-a koji su se fokusirali na izgradnju kapaciteta, zdravlje ┼żivotinja, sigurnost hrane i profesionalni razvoj. Trenutno, pored predavanja na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, radi kao me─Ĺunarodni savjetnik FAO-a za epidemiologiju i nadzor u Aziji i Africi i vodi interdisciplinarni master studij ÔÇ×Jedinstveno zdravljeÔÇť u Centru za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu, u kojem od oktobra 2020. godine obavlja i funkciju direktora. Na me─Ĺunarodnom nivou, predsjednik je Udru┼żenja veterinarskih fakulteta u Mediteranskoj regiji (REEV-MED), osnovanog pod okriljem Me─Ĺunarodne organizacije za zdravlje ┼żivotinja (OIE).


Mariana Hadzijusufovi─ç

Vi┼ía stru─Źna saradnica, Menad┼żer ERMA Programa
mariana.hadzijusufovic@cis.unsa.ba


Mariana Had┼żijusufovi─ç upravlja ERMA Master programom od  2008. godine. Prethodno je radila na poslovima pravnog savjetnika za pitanja izbjeglica u sklopu Pravne klinike (UNHCR BO Chisinau) i kao akademski tutor na ERMA programu. Diplomirala je Me─Ĺunarodno pravo na Dr┼żavnom univerzitetu u Moldaviji i magistrirala na ERMA programu, generacija 2002/03, a trenutno poha─Ĺa doktorski studij iz oblasti Globalnih studija u Centru za interdisciplinarne studije.


Maida Omanovi─ç

Vi┼ía stru─Źna saradnica-Koordinatorica Doktorskog programa Globalne Studije te Master programa Evropske studije i  Nutricionizam
maida.omanovic@cis.unsa.ba


Maida Omanovi─ç je koordinatorica Doktorskog programa Globalne Studije te Master programa Evropske studije i  Nutricionizam. Tokom godina koordinirala je i niz drugih MA programa Centra za interdisciplinarne studije kao ┼íto su Upravljanje dr┼żavom i nevladinim organizacijama te Jedinstveno zdravlje. Od 2001. godine zaposlena u Centru za interdisciplinarne studije UNSA. Maida je magistrica menad┼żmenta ÔÇô Upravljanje kvalitetom, Zajedni─Źki magistarski program Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. ─îlanica je Alumni asocijacije EFSA.


Mileva Pirali─ç

Vi┼ía stru─Źna saradnica za administrativne poslove
mileva.piralic@cis.unsa.ba


Mileva Pirali─ç je diplomirala na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Radi kao Stru─Źna saradnica-administrator na Univerzitetu u Sarajevu od septembra 2007 godine. Prethodno radno iskustvo na poslovima ra─Źunovo─Ĺe stekla je na Ma┼íinskom Fakultetu Sarajevo od 1990 do 1992 god i kao Stru─Źni saradnik rade─çi u Me─Ĺunarodnom Komitetu za izbjegla i raseljena lica iz New Yorka u BiH od 1996 do 2006 god.


Alina Trkulja

Vi┼ía stru─Źna saradnica – Koordinator edukativnih programa, ERMA master program
alina.trkulja@cis.unsa.ba


Alina Trkulja pri Evropskom regionalnom programu iz demokracije i ljudskih prava u Jugoisto─Źnoj Evropi (ERMA), Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Bolonji, obavlja poslove akademske koordinatorice. Trenutno poha─Ĺa doktorski studij iz oblasti sociologije na Fakultetu politi─Źkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Diplomirala je Komparativnu knji┼żevnost i historiju umjetnosti 2010. na Filozofskom fakultetu u Sarajevu a stekla zvanje magistrice Demokracije i ljudskih prava na ERMA 2011. godine, istra┼żivanjem na temu obrazovanja o ljudskim pravima u osnovnim ┼íkolama u BiH i Srbiji. Urednica je i ko-autorica ─Źetiri priru─Źnika za srednje i osnovne ┼íkole fokusiranih na interaktivno obrazovanje o ljudskim pravima putem audiovizualnih materijala, te nekoliko analiti─Źkih studija i izvje┼ítaja.


Aida Salihović-Gušić

Stru─Źna saradnica-asistentica za edukativne programe 
aida.salihovic.gusic@cis.unsa.ba

Aida Salihovi─ç-Gu┼íi─ç je magistrirala ameri─Źku i englesku knji┼żevnost na Odsjeku za anglistiku Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Pored toga, 2017. godine je zavr┼íila i ERMA program. Aktivna je u nevladinom sektoru, kroz rad na razli─Źitim oblastima ljudskih prava. Glavna polja interesovanja su joj intersekcija ┼żenskih i vjerskih prava, sloboda vjere i uvjerenja, kao i zlo─Źini iz mr┼żnje i govor mr┼żnje povezani sa vjerom. U novembru 2019. godine se pridru┼żila CIS-u i ERMA timu na poziciji asistentice za edukativne programe.


Marija Ivanovi─ç

Stru─Źna saradnica-asistentica za edukativne programe 
marija.ivanovic@cis.unsa.ba

Osim ┼íto je ERMA Alumna, Marija Ivanovi─ç je magistrirala Politi─Źke i dru┼ítvene studije Latinske Amerike na Ekonomskom univerzitetu (Prag) i Univerzitetu Alberto Hurtado (Santjago de ─îile), dok je 2019 magistrirala i Studije nacionalizma (Centralnoevropski univerzitet). Sta┼żirala je u Ekonomskoj komisiji Ujedinjenih nacija za Latinsku Ameriku i Karibe u ─îileu, i bila je zaposlena kao mlada istra┼żiva─Źica na Institutu za napredne studije u Kisegu. Njeni interesi se ti─Źu pitanja identiteta, dru┼ítvenog sje─çanja, politi─Źke geografije i feminizma. ERMA timu se pridru┼żila 2019. godine na poziciji asistentice za edukativne programe.