Izvrsnost u upravljanju projektima istraživanja, društvenih i tehnoloških inovacija (ReSTI)

REZERVIŠITE DATUM
Prezentacija ReSTI.academy:
Izvrsnost u upravljanju projektima istraživanja, društvenih i tehnoloških inovacija (ReSTI) Pilot program: Razvoj nastavnih sadržaja i start treninga

Kada: Utorak, 2. oktobar 2018, 13:00-17:00
Gdje: University of Applied Sciences Burgenland (FH Burgenland), Campus 1, 7000 Eisenstadt, Austria

 

Povodom početka treninga i primjene prethodno razvijenih nastavnih sadržaja unutar projekta Izvrsnost u upravljanju projektima istraživanja, društvenih i tehnoloških inovacija (Excellence in ReSTI), međunarodni konzorcij vas sa zadovoljstvom poziva na prezentaciju i panel diskusiju eksperata na ReSTI.academy, kao i na njen inovativni didaktički pristup, koji će se održati 2. oktobra 2018. godine u Eisenstadt-u, Austrija. Javna prezentacija je završni programski događaj dvodnevnog sastanka, organizovanog od strane člana ResTI konzorcijuma, Univerziteta za primijenjene  nauke Burgenland iz Austrije. Dodatne informacije sa detaljnim programom biće na raspolaganju u drugoj polovini septembra 2018.

Cilj Excellence-in-ReSTI projekta je da ukloni postojeći nedostatak znanja  i vještina u upravljanju projektima društvenih i tehnoloških inovacija. Prvenstvena ciljna grupa projekta su mladi ReSTI (Research, Social and Technological Innovation) menadžeri i administrativno osoblje u javnim i privatnim organizacijama, koje se bave ovim problemima unutar Dunavskog regiona. Za potrebe jednogodišnjeg pilot trening programa angažirano je 25 aplikanata iz Dunavskog regiona, koji su finansirani od strane ReSTI projekta.

Finalni cilj projekta je da se uspostavi inovativni edukativni sistem koji će uvećati mogućnost zapošljavanja, kao i kvalitet ReSTI (naučne, tehnološke, poslovne i socijalne inovacije) projekata: 11 partnera iz 9 zemalja kreiralo je ReSTI akademiju (ReSTI.academy) – pilot nastavnih i online edukativnih modula napravljenih da poboljšavaju izvrsnost u ReSTI upravljanju, liderstvu i administraciji.

Za više informacija o projektu Excellence-in-ReSTI pretplatite se na bilten www.interreg-danube.eu/approved-projects/excellence-in-resti

Ostanite u vezi i slijedite nas na socijalnim medijima
@ExcellenceinReSTI/      @ReSTI_project   LinkedIn (member group)

Dodatne informacije:
Univ.-Prof. Dr. Sc. Dr. h.c. Irena Zavrl, Ph.D. (Project Manager, UAS Burgenland)
Email: resti@fh-burgenland.at


Međunarodni kontakt za medije:
Dr. Mladen Stamenković (Potpredsjednik za komunikacije), Univerzitet u Beogradu)
Email: communication@excellence-in-resti.eu