ERMA u Banjaluci: sklapanje sporazuma o saradnji

24. maja 2018, u 14:00 u Svečanoj sali Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, bit će održana prezentacija Evropskog regionalnog master programa iz demokratije i ljudskih prava (ERMA). ERMA je program sa dualnom diplomom Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Bolonji, koji ga i koordinišu. Dio je Globalnog kampusa za ljudska prava, a od akademske 2000-2001 kofinansiran je od strane Evropske unije i Ministarstva vanjskih poslova Italije, posredstvom Italijanske ambasade u Sarajevu.

Ovom prilikom će se obznaniti i sporazum o saradnji između ERMA programa i Univerziteta u Banjaluci, što će omogućiti Pravnom fakultetu i Fakultetu političkih nauka ovog univerziteta da postanu dio ERMA-inog univerzitetskog konzorcijuma, te samim tim I dio Globalnog kampusa. Ovo je izuzetno dostignuće iz oblasti ljudskih prava u Bosni i Hercegovini ali i regionu, koje pozdravljaju i podržavaju Evropska unija i Italijanska vlada.

Prisutnima će se obratiti dekani fakulteta, ERMA koordinator, H. E. Ambasador Italije Nicola Minasi i gospođa Viara Valtchanova ispred Delegacije EU u Bosni i Hercegovini.

U drugom dijelu događaja održaće se moderirana diskusija o značaju obrazovanja o ljudskim pravima na lokalnom i regionalnom nivou, uz učešće alumnija ERMA-e Ivana Barbalića i Bojane Mikanović.

https://pf.unibl.org/prezentacija-evropskog-master-programa/