Održan Dan otvorenih vrata u CISu

29. juna 2018 Centar za interdisciplinarne studije je upriličio prezentaciju svojih šest master programa na Danu otvorenih vrata. Događaju su prisustvovali zainteresovani studenti, profesori, mediji te voditelji i voditeljice master programa koji se nude u CISu od iduće akademske godine. Ti master programi su Demokratija i ljudska prava u jugoistočnoj Evropi, Evropske studije, Nutricionizam, Jedinstveno zdravlje, Zaštita od prirodnih katastrofa te Međunarodna i regionalna sigurnost.
Voditelji programa su ukratko predstavili svoje programe i istakli potrebu za novim kadrovima obučenim u ovim oblastima.

Ovi programi su kreirani od strane profesora i stručnjaka koji su imali iskustva ili stekli vještine na sličnim programima i projektima na regionalnom, evropskom i globalnom nivou. Mnogi od ovih programa su jedinstveni u regionu. Programi nude studentima mogućnost holističkog pristupa temama koje se obrađuju na svih ovih šest master programa.
Pored Evropskog regionalnog master program Demokratije i ljudskih prava u jugoistočnoj Evropi i Evropskih studija, koji se odvijaju u CISu već duže vrijeme, CIS ide u korak sa trendovima i potrebama društva te je otvorio nove mogućnosti ne samo studentima, nego i profesionalcima koji žele da steknu nova znanja i vještine iz oblasti nutricionizma, zdravstva, zaštite od prirodnih katastrofa te sigurnosti.