CIS UNSA Dan otvorenih vrata 12. 3. 2019. 12-14 sati

U okviru planiranih aktivnosti kampanje za promociju upisa na Univerzitet u Sarajevu u studijskoj 2019/2020. godini pod sloganom „Budi šta jesi, studiraj šta želiš“, kao i pružanja pomoći svim učenicima, roditeljima i pedagoškim djelatnicima pri profesionalnoj orijentaciji u periodu upisa na visokoškolske ustanove, Univerzitet u Sarajevo urganizira Dane otvorenih vrata fakulteta/akademija Univerziteta u Sarajevu u sklopu kojih će biti održan i Dan otvorenih vrata Centra za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu 12. marta 2019. godine od 12-14 sati. Ovom prilikom, svi zainteresirani moći će se upoznati sa  našim interdisciplinarnim mastera programima za akademsku 2019/2020 godinu: Demokratija i ljudska prava u jugoistočnoj Evropi, Evropske studije, Nutricionizam, Jedinstveno zdravlje, Zaštita od prirodnih katastrofa te Međunarodna i regionalna sigurnost.

Manifestacija, simbolično nazvana, „Budi student fakulteta/akademije UNSA jedan dan“ pruža jedinstvenu priliku svim zainteresiranim za neposredno upoznavanje sa načinima i kriterijima upisa na željeni fakultet/akademiju. Svi prisutni imat će priliku upoznati se i sa nastavnim osobljem i nastavnim aktivnostima. Jedinstvena prilika budućim brucošima te onima koji upisuju postdiplomske studije bit će i mogućnost prisustva na oglednim predavanjima. Smatramo da će neposredni susret budućih studenata sa fakultetom/akademijom biti najbolji način upoznavanja sa ljudskim – naučnim i pedagoškim, te materijalnim i tehničkim resursima ustanove i nezamjenjiva pomoć pri značajnoj životnoj odluci.

Nadalje, Centralna manifestacija: „Dan/noć otvorenih vrata UNSA“ bit će održana 19.04.2019. godine u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine koji ove godine obilježava 131 godinu postojanja i djelovanja.

Svim mladim ljudima koji stoje na raskrižju odabira budućeg poziva želimo mnogo sreće i uspjeha!