MEĐUNARODNA LJETNJA ŠKOLA: PROPITIVANJE KULTURE TOLERANCIJE 2019

Međunarodna ljetnja škola PROPITIVANJE KULTURE TOLERANCIJE zajednički je program Univerziteta Milano-Bicocca iz Italije te Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta Istočno Sarajevo. Poziv za prijave na školu je otvoren evropskim i međunarodnim MA, Ph.D. te post-doktoralnim studentima i studenticama te istraživačima i istraživačicama. Prijave kandidata i kandidatkinja  sa Univerziteta u Bosni i Hercegovini te Italiji su posebno dobrodošle.

Šesto izdanje ljetnje škole pod nazivom „Evropske integracije nakon pada Berlinskog zida“, posvećeno tridesetoj obljetnici revolucionarne 1989. godine, biti će održano u Centru za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu, a po jedan dan predavanja će se održati na Univerzitetu u Mostaru i Univerzitetu „Džemal Bijedić“ te na Univerztitetu Istočno Sarajevo. Predavanja će tokom ovog jednosedmičnog intenzivnog treninga držati eminentni predavači sa univerziteta u Italiji, BiH te drugih regionalnih i Evrpskih univerziteta.

Detaljne informacije o školi se nalaze ovdje: 

Call 2019_Summer School Tolerance

Rok za prijave: 10. juni 2019. godine.

Svi zainteresirani kandidati i kandidatkinje mogu se prijaviti putem linka ispod:

APPLY ONLINE

Uz popunjeni online formular potrebno je prikačiti slijedeće dokumente:

  1. CV
  2. Kopiju pasoša / Lične karte ili drugi važeći identifikacioni dokument
  3. Kratki esej / motivacijsko pismo (300 riječi) na temu: Zašto želim pohađati ljetnju školu Propitivanje kulture tolerancije?

Za više informacija, posjetite web sajt škole

http://www.summerschoolbicocca.com/19-tolerance.php

 

ili pišite na e-mail adresu škole:

summerschool.tolerance@gmail.com